"Una estranya llei natural ens priva, mal ens pesi, d'enterrar-nos vius"

El dia 3 de juny de 1844, un bot amb catorze homes es dirigeix a un petit illot volcànic davant la costa d’Islàndia per caçar els darrers exemplars d’una espècie que es troba al llindar de l’extinció. Anys més tard, és en aquesta mateixa costa on un altre home és a punt d’enllestir un encàrrec singular de conseqüències inesperades.

Viatge a l'illa dels pingüins és una novel·la editada per Voliana Edicions el 2013

ISBN: 978-84-940715-2-2 Preu: 17 euros Pes: 478 g Mides: 21 x 15 cm

M'agradaria tafanejar les...

D'on prové la imatge de la portada?


El quadre amb el dibuix correspon a dos exemplars de l’espècie Pinguinus impennis, els pingüins del nord, meravellosament dibuixats a la làmina 341 del llibre The Birds of America del naturalista, pintor i ornitòleg John James Audubon, publicat a la primera meitat del segle XIX en diverses edicions.  De fet Audubon mai no els va veure vius encara que llavors encara no s'havien extingit. La referència venia de troballes i descripcions de pescadors a Terranova.





La imatge de fons és la glacera de Fjallsjökull damunt de l'estany de Fjallsárlón al sud d'Islàndia (foto de l'autor a l'estiu de 2012). Aquesta glacera neix justament de l'Öræfajökull, el volcà més alt d'Islàndia.







D'altra banda, a la pàgina 3 hi ha un dibuix fet per l'autor de dos arbres, una araucària i un avet. Tots dos simbolitzen aquests dos móns de la segona part: l'illa del Pacífic i els Pirineus.